Evde Bira Yapımı Kitsiz Mümkün Mü?

Evde Bira Yapımı

Evde bira yapımı kitsiz olarak gerçekleştirilebilir mi?” sorusu bira severlerin en çok merak ettiği konulardan biridir. Bu yazımızda bira yapımın kitin yerine ve kitsiz bira yapılır mı sorusunun cevabına değindik.

Son zamanların en popüler içeceği olan biranın kökeni eski tarihlere dayanır. Antik Mısır’da kölelere verilen bu içecek, günümüzde de en sevilen alkol türlerinden biridir. Yaz aylarının vazgeçilmez içeceği bira, sıcak havalarda serinletici bir etki bırakır. Gerek tadı gerekse serinletici etkisi ile koyu sohbet ortamlarının vazgeçilmezi biranın fiyatları maalesef ki cep yakmaktadır. Bu nedenle pek çok bira sever, çareyi ev yapımı birada bulmaktadır.

Evde bira yapımı, hazır satın almaya göre biraz daha zahmetli olsa da oldukça ekonomiktir. Evde imal edilen her birada hazır bira tadı almayabilirsiniz. Fakat, kendi yaptığınız biranın tadı, doğru ölçütler ve kaliteli malzemeler kullandığınız sürece hazır biralar kadar iyi olacaktır. Evde bira yapımında kitin önemi ile ilgili sorularınız için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Kendi zevkinize uygun birayı evde kendiniz yapmak ister misiniz?

Ege Malt'ın bira kiti çeşitleriyle yepyeni bir hobiye başlamak isteyenlere özel BAŞLANGIÇ SETİ'ni ilk kez alacak ziyaretçilerimize için %10 İNDİRİM!

Kupon Kodu: ILKBIRAM10

Evde kendi biranızı nasıl yapacağınızı öğrenmek için Kılavuz sayfamızı inceleyin.

Evde Bira Yapım Süreci Nasıldır?

Evde bira yapımında önemli olan esaslardan biri de sabırdır. Bira yapım aşamasında yaklaşık 3-4 hafta beklemeniz gerekebilir. Başlangıç olarak uygun kit almanız önerilmektedir. Bira için gerekli malzemelerden olan bira kiti, biranın en önemli malzemelerinden biridir. Bira kiti olmadan evde bira yapımı imkansızdır. Bu nedenle alacağınız kitin kalitesi de önemlidir. Bira kitine ek olarak, 1 damacana su, 1 kg şeker ve 46 adet bira şişesi alarak bira yapımına başlayabilirsiniz. Bu noktada önemli olan şey ise doğru bir bira kiti seçmektir. Bira kiti, biralarınızı sorunsuz yapabilmenize olanak sağlar.

Bira yapımında şerbet hazırlama, fermantasyon, şişeleme ve gazlanma aşamaları vardır. Şerbet hazırlama işlemi için öncelikle malt özünü sıvı hale getirmeniz gerekir. Sıcak su kullanarak akışkanlık elde edebilirsiniz. Daha sonra mayalama kutusuna belirtilen miktarda su ekleyin. Biranın çoğunluğunu su oluşturmaktadır. İçme suyu olarak kullandığınız suyu eklemek, biranın tadını istediğiniz gibi değiştirmenize yardımcı olacaktır.

Evde Bira Yaparken Fermantasyon Nasıl Olmalıdır?

Fermantasyon işlemi bira yapımında önemlidir. Tüm malzemeleri kovaya döktükten sonra karıştırarak mayalama ve çalkalama işlemlerini tamamlamış olacaksınız. Bu noktada bir hava kilidi şarttır. Fermantasyon işleminde biranın hiç hava almaması gerekir. 15 ila 25 derece arası sıcaklık, bu işlem için uygundur. Yazın yapılan biralarda fermantasyon işlemi 3 ila 5 gün sürerken kış aylarında 10 ila 15 günü bulabilmektedir. Fermantasyon işlemi yapıldıktan sonra biralar şişeleme yapılır.  Bira yapım kiti içerisinde sifonlama yapabilmek için uygun olan hortumlar bulunur. Bu işlem esnasında şişe dibindeki tortunun havalandırılmaması gerekir.

Bira kitleri kullanarak bira ürettiğiniz zaman şişelenme süresi bir hafta sürmektedir. Süreyi kısaltan kitlerin kaliteli olması sağlık açısından önemlidir. En uygun ve en kaliteli kitlere sitemizden kolayca ulaşabilirsiniz.

Ege Malt Ürünlerini Keşfedin:

Başlangıç Seti

Başlangıç Seti

From 1,699.90
İndirim

Bandit Crow Premium Seri

Ege Pilsner

From 429.90
İndirim
Stokta yok
299.90

Bandit Crow Premium Seri

India Pale Ale

From 549.90
İndirim

Bandit Crow Premium Seri

Black Forest Stout

From 454.90

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.