Alkol Sonrası Baş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Kutlama ve özel günlerin vazgeçilmezi olan alkol, fazla tüketildiğinde kişilerde pişmanlık hissi yaratabiliyor. Alkol sonrasında oluşan yoğun baş ağrıları bu hissin en temel nedenleri arasında. Peki, uzun süre geçmeyen baş ağrılarının nedeni nedir? Alkol sonrası baş ağrısına ne iyi gelir? Bu soruların yanıtlarını derledik.

Fazla miktarda alınan alkol, vücutta kırgınlık ve baş ağrıları gibi istenmeyen durumlara neden olur. Bu ağrı ve kırgınlık hissi vücutta yeterli sıvının olmamasından kaynaklıdır. Alkol, diüretik işlevi görerek vücuttaki sıvının idrar yoluyla dışarı atılmasına neden olur. Bu durum uzun süreli olduğundan vücut susuz kalır ve dayanılmaz baş ağrıları oluşur.

Alkol sonrası baş ağrısına iyi gelecek bazı yöntemler vardır. Bu yöntemlerin en başında ağrının sebebini ortadan kaldırmak yani bol su içmek gelir. Alkol alındıktan sonra yatmadan 3 veya dört bardak su içmek kaybedilen sıvıyı yerine koyacaktır. Suya ek olarak sıvı içeren meyve de yenilebilir.

Kendi zevkinize uygun birayı evde kendiniz yapmak ister misiniz?

Ege Malt'ın bira kiti çeşitleriyle yepyeni bir hobiye başlamak isteyenlere özel BAŞLANGIÇ SETİ'ni ilk kez alacak ziyaretçilerimize için %10 İNDİRİM!

Kupon Kodu: ILKBIRAM10

Evde kendi biranızı nasıl yapacağınızı öğrenmek için Kılavuz sayfamızı inceleyin.

Alkol Alınırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Alkol tüketimi sonrasında alkolün neden olduğu etkileri en aza indirmek veya ortadan kaldırmak için dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Bunlar:

B Vitamini Takviyesi Yapılmalıdır

Vücudumuz için önemli vitaminlerden biri de B vitaminidir. Vücutta depolanmayan bu vitaminin günlük olarak alınması gerekir. Alkol, B vitamininin hızlı bir şekilde yok edilmesine neden olur. Bu durum B vitamini eksikliğini beraberinde getirir. Kaybedilen vitamin bulgur, yulaf, süt, tahin, ceviz, balık, beyaz peynir, kepek ekmeği, bamya, yer fıstığı gibi besinlerden karşılanabilir. Bu besinler, alkolle birlikte tüketilebilirken, alkol sonrasında da yenilebilir.

Meyve Tüketilmelidir

Alkol alımı sonrasında oluşan hangover, meyve tüketimi sayesinde önlenebilir. Bu nedenle pek çok kişi alkolü, meyve ile birlikte tüketmektedir. Böylece yoğun baş ağrısı, halsizlik, bulantı gibi rahatsızlıkların önüne geçilebilir.

Alkolle Birlikte Sigara İçilmemelidir

Alkol ve sigara, vücut için ayrı ayrı zararlıyken ikisinin aynı anda tüketilmesi, bu zararların daha da artmasına neden olur. Bu nedenle alkol alınırken sigara içilmemesine özen gösterilmelidir.

Bol Sıvı Tüketilmelidir

Alkolün diüretik etkisi olduğunu belirtmiştik. Vücuttan hızla kaybedilen sıvının yerine konulması, alkolün neden olduğu tahribatın en aza indirilmesi için önemlidir. Bunun için alkol alınırken ve alındıktan sonra bol bol su içilmeli ve sıvı takviyesi yapılmalıdır.

Diyabet Hastaları Alkolü Tok Karnına Tüketmelidir

Alkol aç karnına tüketildiğinde vücuda vereceği zarar daha fazla olacaktır. Özellikle diyabet hastaları bu konuda ekstra hassas olmalıdır. Çünkü alkol, insülinin etkisini arttırarak hipoglisemiye neden olur. Bu durum kişinin ölümüne dahi sebebiyet verebilir. İnsülin kullanan şeker hastaları alkol alacaksa mutlaka tok olmalı ve alkolü az miktarda almalıdır. İnsülin kullanmayan şeker hastaları için de aynı durum geçerlidir. Fakat insülin kullanan şeker hastalarına oranla daha az risk taşırlar.

Ege Malt Ürünlerini Keşfedin:

Başlangıç Seti

Başlangıç Seti

From 1,599.90

Bandit Crow Premium Seri

Ege Pilsner

From 394.90

Bandit Crow Premium Seri

India Pale Ale

From 479.90

Bandit Crow Premium Seri

Black Forest Stout

From 414.90

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir